header2
Çarşamba, 03 Eylül 2014 22:50

Ödemiş Ticaret Borsası Heyeti 29 Ağutos 2014 Tarihinde İzmir Ticaret Borsası Ev Sahipliğinde Düzenlenen Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

İzmir ili ve ilçeleri, oda ve Borsaların Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde TOBB Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ’nun da katılımı ile 29.08.2014 tarihinde saat 10:30’da İzmir Ticaret Borsası’nda yapıldı. Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A.Latif AKA ve Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ile Meclis Üyelerinin bir kısmı toplantıda hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, siyaset gündemini geriye atıp, hızla ekonomiye odaklanılması gereken bir dönemin eşiğinde olduklarını ifade etti. Gündemi daha önce belirlenmiş olan  toplantıda  Oda/borsa Başkanları yöre sorunlarını dile getirdiler.

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A.Latif AKA son günlerde Ödemişimizin ekolojik dengesini tehdit eden  altın madeni arama çalışmaları üzerine söz alarak “Ödemiş havzamızda altın madeni arama çalışmalarına karşı çıkıyoruz. Yer altı zenginlikleri aranılırken, yerüstü zenginlikleri feda edilemez. İzmir patates üretiminin % 98’i, Türkiye’nin de % 10’u K.Menderes havzasında üretilir” dedi ve Ödemiş havzasında niçin madencilik yapılmamalıdır konulu dosyayı Sayın  HİSARCIKLIOĞLU’ na teslim ederek, destek istedi.  

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin bir sunum yaptı. Yeni oluşan kabine üzerine; Bakanlara, özellikle 2015 seçimlerine kadar yapacakları görevlerinde başarılar dileyen HİSARCIKLIOĞLU, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah artık Türkiye önümüzdeki dönemde 2023 hedeflerine yürüme noktasında reform hamlesini başlatacak yeni bir Başbakan yeni bir Cumhurbaşkanı bu kapsamda hayırlı uğurlu olsun.”

Öğleden sonra; TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, 83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e ve Türkiye’ye armağan ettiği İzmir Fuarı’nın açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.​

HİSARCIKLIOĞLU, İzmir Enternasyonel Fuarı’nın Türkiye'nin uluslararası nitelikteki fuarlarının en önemlisi olduğunu ve Türkiye ekonomisine hayırlı olma misyonunu da üstlendiğini söyledi. İzmir’in ekonomisi ve kültürü ile Türkiye’nin aynası olduğunu belirten HİSARCIKLIOĞLU, İzmir’in yıldız bir şehir olduğunu vurguladı. HİSARCIKLIOĞLU, "İşte bu çağdaş vizyonla bir dünya markası olması gereken İzmir'in bundan sonra yeni projelerden yine başarıyla çıkacağına inanıyorum." diyen HİSARCIKLIOĞLU, ana tema olarak belirlenen lojistiğin Türkiye'nin küresel rekabette en önemli avantajlarından birisi olduğunu, bu konuda TOBB olarak Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) girişimiyle aktif rol aldıklarını anlattı.

TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU ’nun programına uyan Ödemiş Ticaret Borsası Heyeti de, Sayın HİSARCIKLIOĞLU ve Heyeti ile beraber açılış töreninin ardından Malatya ve Diyarbakır’ın onur konuğu olduğu fuar alanındaki stantları gezdi. 













Okunma 8784 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 03 Eylül 2014 23:15

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH


tobblogo

ETKİNLİK TAKVİMİ

« Nisan 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

BiZE ULAŞIN

Saraçoğlu Caddesi Atasoy İşhanı No: 3/210   Ödemiş / İZMİR

Telefon: +90 232 545 13 78
Faks: +90 232 545 24 38

JoomShaper