Bu sayfayı yazdır
Çarşamba, 05 Temmuz 2017 12:26

Ödemiş Ticaret Borsası’ndan Tescilli Coğrafi İşaretlerin Kullanımı Hakkında Duyuru

10/01/2017 tarihinde yürürlüğe giren 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun “Tescilli Coğrafi İşaretin Kullanımı” başlıklı 46 ncı maddesi gereğince, üreticiler ve pazarlama faaliyetinde bulunanlardan üretici olmayıp tedarik zincirinde yer alarak ürünlerin tescile konu özelliklerine etkisi bulunanlar, coğrafi işarete yönelik faaliyet gösterdiklerine dair tescil ettirene bildirimde bulunacaklar ve tescil ettiren tarafından bu bildirimler çerçevesinde üretici listesi oluşturulacaktır. 

10/01/2017 tarihinden önce tescil edilen coğrafi işaretli ürünler için, üreticilerin 10/07/2017 tarihine kadar tescil ettirene coğrafi işaretli ürünü ürettiklerini bildirmeleri gerekmektedir. 10/01/2017 tarihinden sonra tescil edilen coğrafi işaretler için ise bu bildirim, tescilin Bültende yayımından sonraki altı ay içinde olması gerekmektedir. Tescilli coğrafi işarete konu ürünün üretimi ve pazarlama faaliyetine tescilden sonra başlayacak olanlar için üretim ve pazarlama faaliyetine başlama tarihinden itibaren altı ay içinde yapılacaktır.

 Konu ile olarak Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif AKA: “ÖDEMİŞ PATATESİ’ nin Coğrafi İşareti Tescil Belgesi’ni 2002 yılında Ödemiş Ticaret Borsası olarak tescil ettirmiştik. Ödemiş Patatesi üretimi yapan üreticilerimizin coğrafi işaretli ürünü ürettiklerini Borsamıza bildirmeleri gerekmektedir. Başta üyelerimiz olmak üzere, coğrafi işaretli ürün satan tedarikçilerin ve üreticilerimizin  bilgi sahibi olmalarını, ilgili tüm tarafların konuya hassasiyet göstermelerini ve gereğini rica ederiz” dedi.(05 Temmuz 2017 – Ödemiş )

Okunma 11418 defa