Pazartesi, 13 Kasım 2017 12:28

ÖDEMİŞ TİCARET BORSASI ÜYELERİNE EĞİTİM SEMİNERİ VERDİ

Oda/Borsaların kurumsal kapasitesinin artırılarak üyelerine sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla TOBB 12. Dönem Akreditasyon Sürecine dahil olarak,  Aralık-2016 döneminde AKREDİTE BORSA olan ÖDEMİŞ TİCARET BORSASI ; üye eğitimi gerçekleştirdi. İlgili eğitim seminerine STK temsilcileri, Ödemiş Ticaret Odası YKB Rıfat ERİŞ, Borsa Yönetim Kurulu-Meclis Üyeleri, Borsa Üyeleri , iç-dış paydaşlar, muhasebeciler, basın temsilcileri vb. katılarak destek verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizce tayin olunan ve bölge ekonomimizin kalkınmasına destek vermek amacıyla sinerji yaratarak programlar belirleyen Ödemiş Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Prof Dr. Coşkun KÜÇÜKÖZMEN (İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi) ‘in katkılarıyla ve Ödemiş Ticaret Borsası’nca organize edilen seminerin konusu YURT DIŞI PARAZLARINA AÇILMAK VE İŞ STRATEJİSİ idi.

İlgili sunumu ŞAHİN TULGA gerçekleştirdi. Şahin TULGA Hewlett Packard firmasında genel müdürlük yapmış olup, profesyonel olarak çalıştığı firmalarda çok büyük ciro ve karlılık artışları sağlamasıyla tanınmaktadır. Fırsat buldukça Sabancı, Koç, Bilkent Üniversitelerinde ders veren Şahin TULGA TEDx İstanbul’un da konuşmacılarındandır. Uzmanlık konuları strateji tasarımı, dijital dönüşüm, liderlik geliştirme ve stratejik büyümedir. Pek çok başarıya imza atmış ve ülkemizin değerlerinden biri olan Şahin TULGA ’nın tecrübelerini dinleyen katılımcılar, Ödemiş’imize ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak fırsatı değerlendirdi.

Seminer ; 10 Kasım 2017 tarihinde saat 14:30 ile 16:00 aralığında  Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda (Eski Garaj Üzeri) yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Seminerin  açılış konuşmasını  Ödemiş Ticaret Borsası Meclis Başkanı Turgut AKIN yaptı.

Açılış konuşması ardından Ödemiş Ticaret Borsası Akademik Danışmanı Prof Dr. Coşkun KÜÇÜKÖZMEN:   “Böyle bir toplantıyı organize eden Ödemiş Ticaret Borsası Kurumuna teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Bölge ekonomisine katkı koymayı ve kalkınmayı hedefliyoruz. Şimdi sözü fazla uzatmadan Şahin TULGA ’yı kürsüye davet ediyorum” dedi.

Şahin Bey sunumunun başında; bölgemizin farklı bir iklim yapısına sahip olduğuna ve topraklarımızın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğine vurgulama yaptı. Sunumunun devamnında; iş stratejisi, karlılığın formülü, rekabet avantajı, müşteriye sunulan değer, kategorileri, birim maliyet azaltmanın 11 temel tedbiri, yurtdışında iş yapmanın avantajları, riskleri, yurtdışına  açılma metotları, olası müşteri hedef grupları vb. konu başlıklarına değinerek DEĞER KATMANIN önemini ifade etti.

Seminer bitimi sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi. Katılımcılara dağıtılan anketlerle Borsa üyelerinin, iç-dış paydaşların Ödemiş Ticaret Borsası hakkındaki görüşleri, talepleri, beklentileri ve önerileri alındı. (10.11.2017-Ödemiş)

Okunma 3647 defa

« Kasım 2018 »