header2
Cuma, 24 Nisan 2009 12:15

Eski Tekstil Fabrikasının arsası, Borsamız tarafından satın alındı

Ödemiş'te mülkiyeti Kalkınma Bankası'nda bulunan eski Ödemiş Tekstil Fabrikası'nın 81.660 metrekarelik arsasını 12 Ocak tarihinde Ankara'da yapılan ihalede Ödemiş Ticaret Borsası satın aldı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Borsa Başkanı Latif Aka, Ödemişli girişimcilerin önünde kötü bir örnek olarak duran eski Ödemiş Tekstil fabrikasının 81.660 metrekarelik arsasının geçtiğimiz günlerde 2 milyon 866 bin liraya (Vergiler dahil yaklaşık 3 milyon TL) satın alındığını belirterek, arsanın çeşitli projeler için kamu yararına sunulacağını belirtti.

Makineleri daha önce hurda olarak satılan fabrika arsasının, bir fakülte açılması için bir devlet üniversitesine bağış yapılmasının projeler arasında olduğunu söyledi.

Latif Aka, arsanın alınmasında emeği geçen Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'e teşekkür etti.

Borsa Başkanı Latif Aka bir soru üzerine. Burayı satın almaktaki amacın Ödemiş ekonomisine katkı sağlamak olduğunu, bu düşünceyle Bölgemizde Hayvancılık çok yaygın olduğu için Veterinerlik Fakültesi veya  Süt Ürünleri Meslek Yüksek Okulu kurulması, borsamıza ait kuracağımız sosyal tesisler bünyesinde de öğrenci yurdu yapılması konusunda çalışmalarımızı gerek TOBB başkanımız gerekse diğer ilgili kuruluşlarla sürdürerek, Ödemiş'e eğitim adına bu yatırımları kazandırmak yararlı olacaktır. Bunun yanında, bize ulaşan daha başka projelerde geliştirilebilir. Gelişmelere ve yeniliklere her zaman açığız." dedi.

ORGAN SEÇİMLERİ

Düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına bilgi veren Borsa Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka, borsa toplantı salonunda yapılacak organ seçimlerinde Zeytinyağı, Hayvancılık, Süt-Peynir, Patates-Kuru Soğan, Kuru incir, Kestane-Ceviz ve Tekstil Hammadde Mamulleri organları için yapılacak seçimler sonucunda 18 kişilik meclis üyesi ile 5 kişilik yönetim kurulu üyesinin belirleneceğini söyledi.

SOSYAL AMAÇLI YARDIMLAR

Latif Aka, borsa olarak Ödemiş'te çeşitli sosyal amaçlı burs verip yardımlar yaptıklarını belirterek, 2008 yılında 281 öğrenciye toplam 216.840.00 TL'lik burs verdiklerini belirterek, "Toplam olarak çeşitli eğitim ve sosyal yardımlarımız 229.622.86 TL'yi bulmuştur." dedi.

FABRİKA ARSASINA BELEDİYE DE TALİPLİ OLMUŞTU

Ödemiş Tekstil Fabrikası'nın arsasına Ödemiş Belediyesi de talipli olmuş fakat bazı nedenlerden dolayı satın alma olayı gerçekleşmemişti.

Bir zamanlar Ödemiş ekonomisinde önemli yer tutan ve geçmişinde 500 kişiye iş imkanı sağlayan fabrikanın, yönetim sorunu ve krizler nedeniyle kapanması sonrasında fabrika el değiştirmiş, fabrika arsasıyla birlikte en sonunda alacaklı durumundaki Kalkınma Bankası mülkiyetinde kalmıştı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, daha önce yaptığı açıklamada fabrikanın satışa çıkarılan arsasını satın almak için talip olduklarını belirterek, şunları kaydetmişti: "Çünkü burasını imara açmayacağız. Bizim buradaki düşüncemiz, daha öncede belirttiğimiz gibi, bir okul alanı, üniversite kampusu gibi değerlendirilmesi yolunda. Bunun yanında sivil toplum örgütleriyle belediye olarak müşterek bir çalışma yapmayı düşünebiliriz."

GİRİŞİMCİLER İÇİN KÖTÜ ÖRNEK İDİ

1970li yıllarda yüzlerce ortakla kurulan fabrikanın akıbetinin Ödemişli girişimcilerin hevesini kırdığını belirten Başkan Badem, Birgi yolu üzerindeki tesislerin 10 yılı aşan süredir atıl ve terk edilmiş durumunu düzeltmek ve arazinin yüksek öğretim kurumuna dönüştürülmesi amacıyla 31 Ocak 2004 tarihinde Kalkınma Bankası'na başvurduklarını, parselin gerçek değeri üzerinden satılmasına engel olacağı gerekçesiyle isteğin banka tarafından reddedilmesi yüzünden arsayı alamadıklarını, devamında meydana gelen gelişmelerden sonra bankanın "arsanın değerini düşürme" gerekçesi ile belediyeyi dava ettiğini bildirmişti. Dava belediye lehinde sonuçlanmıştı.

Okunma 14750 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 29 Nisan 2009 19:52

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH


tobblogo

ETKİNLİK TAKVİMİ

« Nisan 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

BiZE ULAŞIN

Saraçoğlu Caddesi Atasoy İşhanı No: 3/210   Ödemiş / İZMİR

Telefon: +90 232 545 13 78
Faks: +90 232 545 24 38

JoomShaper