Pazar, 17 Mart 2019 11:35

Ödemiş Ticaret Borsası ; Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen personel eğitim programına katılım sağladı:

Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali ÖZ, Genel Sekreter Yrd. Onur AKAR ve Sistem Operatörü Fırat YURDAKUL Aliağa ‘da düzenlenen personel eğitimine katıldı. Söz konusu program; 16 Mart 2019 tarihinde Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir tarafından Odalar ve Borsalar Uygulamalar-Sorunlar ve Çözümler Eğitimi gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime, Torbalı Ticaret Odası, Ödemiş Ticaret Borsası, Ödemiş Ticaret Odası, Selçuk Ticaret Odası, Bergama Ticaret Odası, Menemen Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Bayındır Ticaret Odası, İmeak Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Genel Sekreter ve personelleri katıldı.

Dört oturumda yapılan eğitimin, birinci oturumunda Sayım ve Mutabakat çalışmaları, ikinci oturumunda Muhasebe İş ve İşlemleri, üçüncü oturumunda Muamelata Yönelik İş ve İşlemler, dördüncü oturumunda Personel ve Sicil İşlemleri konuları işlendi.

Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanunu ve bu kanun uyarınca çıkarılan yönetmelikleri açıklayarak ve yer yer örnekleyerek oda ve borsa personellerini bilgilendirdi. Eğitim, uygulamada problem yaşanılan muamelat sorunlarının çözümleri ve ardından soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Söz konusu eğitim ile ilgili Ödemiş Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali ÖZ : “Doğrulama/mevzuata uygunluk kontrolü, tespit etme, önleyici olma, rehberlik sunma, işimizi iyi yapma odaklı çok faydalı bir eğitim gerçekleştirildi. Verilen eğitimle dağarcıklarımız olumlu katkı aldı. Uygulamada karşılaştığımız sorunlarımızı masaya yatırarak, çözüm yollarını, yapılan çalışmalarımızın mevzuata uygunluğunu irdeledik. Başta TC. Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Bağımsız Denetçi Dr. Süleyman Ruhi Aydemir olmak üzere ve bu personel eğitim programına ev sahipliği yapan Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Sezen Gürgen Hanıma, ayrıca katılım sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. (16 Mart 2019 – Aliağa Ticaret Odası)