header2
Perşembe, 16 May 2013 07:58

Ödemiş Ticaret Borsası TOBB 68. Genel Kuruluna Katıldı

Ödemiş Ticaret Borsası; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 68.Genel Kuruluna katıldı. Ödemiş Ticaret Borsası Heyeti’nde Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif AKA, Meclis Başkanı Hasan DOĞAN, Birlik  Delegeleri Zeki TURAN, Tahir KIRKAN, Hayrettin SÖNMEZ, Turgut AKIN ve Genel Sekreter Ali ÖZ bulundu.

İlgili Genel Kurul 30.Nisan.2013-01.Mayıs.2013 tarihlerinde ANKARA’ da yapıldı. Öncelikle 30 Nisan 2013 tarihinde Birlik Merkezinde delege ve misafirlerin kayıtları gerçekleştirildi.


TOBB Mali Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde 01.05.2013 tarihinde yapıldı.  Multivizyon gösterimi izlendi. Genel Kurul’da bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB camiasının, özel sektörün birlikten doğan gücü olduğunu belirterek, “Hem Türkiye’ye, hem de dünyaya örnek olan bu geleneğimiz sayesinde, bugün OECD tarafından komşu coğrafyamızdaki tüm ülkelere bizim Oda ve Borsa yapımız örnek gösteriliyor” dedi. TOBB dünyaya rol model oldu.  Ayrıca HİSARCIKLIOĞLU yaptığı konuşmasında “Biliyorsunuz önümüzde seçimler var. Elbette her seçim sürecinde rekabet olur, yarış olur. Ama şunu aklımızdan çıkarmayalım. Oda ve Borsalarımızdaki seçimler makam kapma yarışı değil, camiamıza ve ülkemize hizmet yolunda  bayrak yarışıdır. Makamlar gelip geçicidir. Bizim için esas olan, reel sektöre hizmet etmektir. Baki kalacak bu kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. 365 Oda ve Borsa Başkanım, Yönetimlerim, Meclis Başkanlarım, Meclis üyelerim ve  Meslek Komitelerimin hepsi birbirinden güzide insanlardan oluşuyor. Kendi alanında liyakat sahibi olan bu insanlar üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirdiler. Şüphesiz ki, seçimlerde kazanan da olacaktır, kaybeden de olacaktır. Görevlerini devredecek veya kendi isteğiyle yeniden aday olmayacak arkadaşlarımız olacak. Onlar zor bir dönemde bu büyük sorumluluğu hakkıyla üstlendiler. Kendileriyle birlikte çalışmaktan, mesai arkadaşım olmalarından büyük onur duydum. Allah hepsinden razı olsun. Hizmet bayrağını teslim alacak kardeşlerimiz, bundan sonra daha iyisini yapmak için çalışacaklar. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Şimdi benim sizlerden tek bir ricam olacak. Seçim sonuçlarını sadece bir bayrak değişimi, bir tazelenme olarak görelim. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımız, eski Başkanların tecrübelerinden faydalansın. Bu büyük çatı altında birlik, beraberlik ve camia ruhunu yansıtsınlar. Hepimiz, bu büyük ailenin bir mensubu olmaktan gurur duyalım” dedi.

İlgili Genel Kurul’ da bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı  Hayati Yazıcı şu hususlara vurgu yaptı: “ 2002 sonrasında sağlanan siyasi istikrar ve reform süreci, özel sektörümüzün becerisi ve dinamizmiyle birleşince bugün ortaya çok parlak bir Türkiye çıktı. Bu başarı hikayesi kamu-özel sektör işbirliğinin yazdığı başarı hikayesidir. Sizin kapasitenizi, potansiyelinizi en iyi biz biliyoruz.  Ticari büyümenin de ekonomik büyümenin de en büyük dinamiği güven ve istikrardır. Projelerle iş adamlarının rekabet güçlerinin önemli oranda artacağını belirterek, tüm çalışmalarımızı iki cümleyle özetliyoruz. Türkiye'yi ticaretin en kolay yapıldığı bir ülke haline getirmek. Ama bu yetmez. Aynı zamanda en güvenli ticaretin yapıldığı ülke haline getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

10, 20, 30, 35, 40 ve 54 yıl süreyle görev yapan TOBB Genel Kurul delegelerine, hizmet şeref belgesi ve plaketleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından 01 Mayıs 2013 Çarşamba günü, TOBB-ETÜ’ de yapılan törenle verildi.

Ödemiş Ticaret Borsası Heyeti TOBB. 68 .Genel Kurul anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Okunma 9075 defa

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH


tobblogo

ETKİNLİK TAKVİMİ

« Nisan 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

BiZE ULAŞIN

Saraçoğlu Caddesi Atasoy İşhanı No: 3/210   Ödemiş / İZMİR

Telefon: +90 232 545 13 78
Faks: +90 232 545 24 38

JoomShaper