header2
Cuma, 17 May 2024 11:56

ÖDEMİŞ TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurul Toplantısı, TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi.

Genel Kurul Başkanlığını Gürsel Baran’ın yaptığı Genel Kurul’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları, TOBB Delegeleri, Ödemiş Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız A.Latif AKA, Meclis Başkanımız Vasıf Baran ŞENTÜRK, TOBB Delegelerimiz Hüseyin GÜLCÜ, Mehmet KURTAR, Ersoy YALLIOĞLU, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Zeki TURAN, Genel Sekreterimiz Onur AKAR katılım sağladı.

Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın ve Yayın Komisyonu sunuşları gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti.

Dünya’nın, ilginç ama zor bir dönemden geçtiğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Ülke ekonomilerinin genelinde büyüme istikrarlı seyrederken, enflasyon geriliyor. 2023 yılında küresel büyümenin, 2022’ye göre 1 puan artarak yüzde 3,2 olduğu tahmin ediliyor. 2024 ve 2025’de de bu civarda olması bekleniyor” dedi. Yüzde 10’a ulaşan küresel enflasyonunsa, yüzde 7’nin altına düşmesinin öngörüldüğünü bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, enerji, gıda ve tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılara rağmen, dünya ekonomilerinin çoğunun dirençli çıktığını ve genel bir iktisadi durgunluğun önüne geçildiğini ifade etti.

81 il ve ilçelerden toplantıya katılan tüm Oda-Borsa Başkanlarımıza, Meclis üyelerimize, delegelerimize, kadın ve genç girişimcilerimize teşekkür eden Başkan Hisarcıklıoğlu, “TOBB Ailesi olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da ülkemizi daima ileriye taşıma sorumluluğu ve gayreti içinde olacağız. Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da; emek verecek, çalışacak, üreteceğiz ”dedi.

Okunma 192 defa

TÜRKÇETÜRKÇE|ENGLISHENGLISH