Bu sayfayı yazdır
Salı, 06 Şubat 2018 14:32

Ödemiş Ticaret Borsası 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılım sağladı:

Türkiye'nin en büyük tarım organizasyonlarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA' nın ve 9 ülkenin tarım bakanlarının katılımıyla kapılarını 13. kez açtı. İlgili fuar 01 – 04 Şubat 2018 tarihleri arasında, Fuar İzmir’de katılımcılara ve ziyaretçilere hizmet verdi.

 01 Şubat 2018 tarihinde Fuar İzmir'de gerçekleşen Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu'nun açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA, hızla artan dünya nüfusunun tarıma olan  önemi arttırdığını ifade ederek; "Türkiye ekonomisinde en önemli sektörlerin başında tarım gelmekte ve  tarımımız ekonomimize  önemli katkılar sağlıyor. Tarım Sektöründe gerçekleşen yasal düzenlemeler sayesinde istikrarlı bir büyüme sağlanmıştır. Avrupa'nın en büyük tarımsal ekonomisi olduk. 2002'de Avrupa'da 4. sıradayken, 2005 yılında birinci sıraya yükseldik. 2002 yılında 4 milyar olan ihracat 4 kat artarak, 16.2 milyar dolara çıktı. Ülkemizi, 186 ülkeye, 536 çeşit tarımsal ürün ihraç eden bir ülke konumuna ulaştırdık. Tarımsal mekanizasyonun etkinliğini arttırarak düzenlemeleri hayata geçirdik. Tarımsal alt yapı, kırsal kalkınma, gıda güvenliği, hayvan sağlığı gibi konulara ayrı ayrı önem vererek yeni iyileştirmeler yaptık" dedi. Açılış sonrası Ödemiş Ticaret Borsası standını ziyaret eden Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA’ya Ödemiş Tulum Peyniri ikram edildi.

Dört gün süren fuarda Ödemiş Ticaret Borsası ziyaretçilere  İlçemizin yöresel ürünleri olan Ödemiş Tulum Peyniri , zeytinyağ, kestane, Ödemiş Patatesi, turşu vb. tanıtımında bulunuldu. Ayrıca  Borsa üyeleri Ödemiş’ten İzmir Fuarına götürülüp -  getirilerek sektördeki yenilikleri, gelişmeleri izleme şansını elde etti.

Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A.Latif AKA: “İlgili fuarımızda bölgemiz  yöresel ürünlerimizi ve Ödemiş’imizi tanıtmaya çalıştık. Fuarda oluşturduğumuz standımıza destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi. ( 04 Şubat 2018 Fuar İzmir Gaziemir )

Okunma 11521 defa Son Düzenlenme Salı, 06 Şubat 2018 15:41

Resim Galerisi